Početna
Apartmani
Odmor
Kako do nas

Odmor

Osim odmora koji Vam možemo pružiti u našoj kući u mirnom naselju Lipovac, dnevni odmor možete upotpuniti razgledajući okolne turističke znamenitosti. Ima ih nekoliko, a na Vama je da odlučite koje ćete posjetiti. Preporučamo što više jer se ima što vidjeti i doživjeti.


Najpoznatija turistička atrakcija su svjetski poznata Plitvička jezera. Uživajte u fantastičnom nizu jezera i slapova koje je priroda izgradila kroz milijune godina. Godišnje ovu prirodnu ljepotu posjeti preko 800.000 turista pa budite i Vi jedan od njih. Uvjerite se i u ljepotu Velikog slapa, visokog 75 metara, vozite se brodom po jezeru Kozjak, uživajte u panoramskoj vožnji vlakom, probajte domaće specijalitete u mnogobrojnim restoranima, hodajte kroz netaknutu prirodu i uživajte u svježem zraku. Za posjet odvojite minimalno dva sata, a za potpuni užitak trebat će i cijeli dan.
Više informacija na www.np-plitvicka-jezera.hr


Ukoliko se želite iz nadzemnog svijeta spustiti u podzemlje možete posjetiti sve popularnije Baraćeve špilje u Novoj Kršlji, također vrlo blizu Lipovca. Posjetite Gornju Baraćevu špilju dužine 200 metara uz pratnju stručnog vodiča, pogledajte niz prirodnih fenomena stalaktita i stalagmita, divite se Dvorani izgubljenih duša i doživite apsolutni mrak na kraju špilje. Za cjelokupni posjet bit će Vam dovoljno odvojiti 2-3 sata.
Više informacija na www.baraceve-spilje.hr


Za malo rekreacije, osvježenja i plivanja možete posjetiti našu prekrasnu lijepu Koranu. Izrazito čista i bistra pravi je dragulj i rijetkost u današnjem svijetu. Možete se kupati do mile volje na različitim mjestima prilagođenih za sve uzraste. Nakon kupanja možete otići na ručak ili večeru u neki od lokalnih restorana koji se mogu pohvaliti velikim izborom hrane i domaćih specijaliteta. Večer provedite u nekom kafiću ili na nekoj kulturnoj manifestaciji.
Više informacija o tome na www.rakovica-touristinfo.hr


Na 20 km udaljenosti od Rakovice, u Slunju nalazi se vodeničarsko naselje Rastoke. Uživajte u buci slapova kojima se Slunjčica ulijeva u Koranu, pogledajte izvornu starinsku arhitekturu drvenih kuća, pogledajte mlinice i način na koji se u njima dobiva brašno.
Više informacija na www.tz-slunj.hr